Terug Winkelwagen

UP

Yora Rienstra

17-04-2020 20:00

Zaal Normaal
€17,50
€0,00
Totaal
 
0
€0,00

UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet com├ędienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan:

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs een waanzinnig gevoel van geluk ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.

In UP krijgen we nader zicht op Emmas hersenstormen. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

"Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit", quote uit het boek UP.

Waarschuwing

U heeft wijzigingen gemaakt zonder deze op te slaan. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?

Ja Nee